5. octobre 2024 11:30 - 18:30

Bystřický Bohatýr

K Zájezdku , Bystřice, K Zájezdku
Spectacle | Manifestation historique | bataille historique
Nous recommandons pour des: vacances reposantes
L'entrée: pour la famille, 130,- dospělý, 200,- rodinné vstupné (2x dospělý+děti), děti do 150 cm zdarma

L'organisateur
Městské kulturní a informační centrum Bystřice, p.o.
Městské kulturní a informační centrum Bystřice, p.o.
IČO: 09880674
Kontaktní osoba: Radomila Macháčková
Le portable: +420 602 438 454
E-mail: info@mkicbystrice.cz
Adresa sídla:
Ješutovo náměstí 14, 25751 Bystřice

Zveme vás na první ročník historické akce Bystřický Bohatýr, setkání českých skupin zabývajících se rekonstrukcí raného středověku (8.-12. století).

Na akci tak narazíte třeba na severské vikingy, bohatýry z Kyjevské Rusi, nomádské Alany, byzantské Varjagy či válečníky z Velkomoravské říše.
Těšit se můžete na turnaje jednotlivců, lukostřelecký turnaj, souboje družin, hlavní bitvu a další válečnické disciplíny, připravujeme taky další doprovodný program pro účastníky včetně dětské bitvy. Detailní program brzy zveřejníme.
Událost pořádá pražská skupina Goryničové, která vyobrazuje družinu Sviatoslava I. Igoreviče, vládce Kyjevské Rusi v 2. polovině 10. století.

Akci pořádá:

⚔️ Jsme Goryničové, jedna z největších skupin raného historického šermu v Česku, která vznikla v roce 2010. Zaměřujeme se na období 8.–10. století, především v oblastech Kyjevské Rusi, Skandinávie a Chazarské říše.
Zvárňujeme bojovou družinu bojara Rogana a přibližujeme také běžný táborový život a řemesla vikinské éry. Našim cílem je prožít historii na vlastní kůži a vzdělávat veřejnost o tomto období, odtud také motto skupiny „Making history live again“. ⚔️
Účastníme se akcí po celé Evropě a zároveň pořádáme vlastní historické události.
Jak vypadalo naše 10. výročí, které se konalo ve skanzenu Křivolík-Pravěká Osada, můžete vidět na videu od Dody Production.

🎨 Program v dětské zóně 🎨
Pro vaše malé dobrodruhy máme po celou dobu programu připravené stanoviště plné tematického tvoření. Děti si u nás mohou namalovat svůj vlastní štít, navléknout korálky nebo vybarvit originální omalovánky. A teď to nejlepší – čekají na ně různé ukázky zbrojí a zbraní, které si mohou nejen prohlédnout, ale i vyzkoušet a vyfotit. Tuhle jedinečnou příležitost si nenechá ujít žádný malý bojovník!
Abyste si celý program naplno užili, oblečte své ratolesti "na lítačku", ať se mohou umazat a všechno si vyzkoušet.

🗡️ Turnaj jednotlivců: Kdo se stane bystřickým bohatýrem? 🗡️
Bojovníci se utkají v disciplínách, které prověří jejich zručnost, rychlost a fyzickou zdatnost. Těšte se na sekání ostrou zbraní, lukostřelbu, vrhání oštěpů a napínavé duely. Pouze jeden z nich si odnese titul bystřického bohatýra.
Přijďte se podívat na napínavé souboje a zjistěte, kdo zvítězí!

 

Carte

Mapa